Ви є тут

Українська асоціація студентського самоврядування бере участь в розробленні положення про студентське самоврядування в вищому навчальному закладі разом з учасниками нашого проекту

Робота щодо розвитку студентського самоврядування є ключовою в рамках розвитку вищої школи та вихованню незалежних особистостей, які можуть ставати підприємцями, лідерами інноваторами. Ця робота здійснюється в межах проекту Темпус "NEFESIE" з метою адаптувати високий півень стандарту навчання в провідних європейських університетах до українських. Із прийняттям нового закону України про "Про вищу освіту" постала нагальна потреба у зміні існуючих положень.

Можна стверджувати, що робота проекту Темпус "NEFESIE" стала попередньою підготовкою до широкого обговорення та підготовки змін до студентського самоврядування. Так з 28 по 30 листопада 2014 року відбувся всеукраїнський семінар «Участь студентів у забезпеченні якості вищої освіти» підготовлений учасниками проекту «Національна система забезпечення якості і взаємної довіри в системі вищої освіти (TRUST)».

Координатором розробки Положення «Про студентське самоврядування» став голова юридичного департаменту УАСС – Бурма Сергій, який погодився.

Нагадаємо, що  проект "Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів" (NEFESIE) починаючи з 2012 р. проводить активну підготовку щодо зміни стандарту освіти для ІТ студентів з метою адаптації передового досвіду європейських університетів.