Ви є тут

Семінар в Харківському національному університеті радіоелектроніки відкриває нові горизонти для студентів та університетів у підготовці та комерціалізації їхніх інноваційних ідей

23 травня 2014 року в Харківському національному університету радіоелектроніки відбувся регіональний семінар «Regional Seminar on IT Students’ Innovation and Entrepreneurship». Семінар був організований в рамках темпус проекту «National Education Framework for Enhancing IT Students’ Innovation and Entrepreneurship» .
Метою семінару було стимулювання синергії між навчальними програмами підготовки ІТ-фахівців, науково-дослідницькими роботами та бізнес-інноваціями; обговорення національної екосистеми студентських інновацій України.
На семінарі були присутні керівники та координатори підрозділів, що займаються інноваційною діяльністю у ВНЗ, викладачі ВНЗ що працюють з творчими та креативними студентами у галузі ІТ, представники ІТ-компаній: Infostroy, GlobalLogic, EpamSystems, DCT, Z-fort Group, Miratech, NixSolutions, AntaraSoft, студенти харківських університетів. 
На семінарі були представлені доклади:  
•    Знання та досвід ІТ-студентів в сфері інновацій та підприємства;
•    Новий стандарт Software Engineering;
•    Універсальна структурна модель організації інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів;
•    Структурна модель, що враховує специфіку східного регіону в галузі ІТ.
Відбулося обговорення досвіду взаємодії ІТ – компаній та університетів щодо створення сумісних проектів, які направлені на підвищення творчості студентів. Запропоновано ідеї для нових сумісних проектів. 
Був представлений досвід співпраці компанії Sigma Ukraine із студентами ХНУРЕ зі створення інноваційних продуктів для міжнародної компанії IKEA. 
Проанонсовано «Український конкурс інноваційних студентських проектів та ідей, що відбудеться в м. Одеса в 2015 році.
Під час семінару учасники мали можливість:
•    відвідати презентації, ознайомитись з сучасним станом справ з підготовки інноваторів та моделями взаємодії в галузі інноваційного розвитку Університетів, Підприємств та інших зацікавлених сторін.
•    Вільно поспілкуватися та знайти нові шляхи подальшої ефективної взаємодії Університет-Компанія-Студент