Ви є тут

Конференція Lviv IT Arena : чимало цікавого про стартапи

У Львові 2-4 жовтня відбулася конференція Lviv IT Arena. З-поміж численних цікавинок цієї події – обмін досвідом стосовно стартапів. На цю тему прозвучали доповіді відомих ІТ-підприємців.

Дмитро Волошин розповів, як створити стартап швидше і дешевше за допомогою одного з найбільш відомих підходів – методології «ощадливого стартапу».

Петро Бондаревський проаналізував фактори неуспішності стартапу і поділився рецептами, що треба робити, аби ще на ранніх етапах стартапу захистити його від невдач.

Дмитро Бариський розповів про типові помилки, яких припускаються стартапери під час фандрайзингу, і способи їх уникнути.

Євген Плохой у своїй доповіді «Створення продукту. З нуля до релізу» торкнувся всіх аспектів, від пошуку «правильної» ідеї до маркетингу.

Макс Іщенко, спираючись на власний досвід побудови компанії djinni.co, розглянув ряд актуальних питань: стартувати самому чи шукати партнерів, як приваблювати споживачів, коли варто і не варто наймати нового співробітника тощо.

Олексій Орап зосередився на метриках продукту – важливому аспекті методології «ощадливого стартапу».

Андрій Колодюк поділився досвідом, як знайти інвестора – це непроста задача, з якою успішно справляються лише 5-10% засновників стартапів.

У рамках Конференції відбувся майстер-клас зі створення стартапів. Команди-початківці представили свої ідеї. Зокрема, пропонувалося створення роботa-альпініста та сервісу для пошуку нерухомості у США. Серед учасників команд-початківців є студенти НУ «Львівська політехніка».