Ви є тут

THERE WAS A HOLIDAY - FINAL OF IT-EUREKA! THE WOW!

Завершився перший всеукраїнський конкурс інноваційних ідей та проектів ІТ студентів, який проводився врамках Темпус-проекту NEFESIE Фінал конкурсу відбувався в Одесі, в приміщенні Impact Hub (impacthub.odessa.ua).

Загальні враження, причому зійшлися в даній оцінці всі, з ким особисто спілкувався про IT-Eureka:

Студенти: супер, ми такого не сподівались, найкращий захід, що ми бачили, гарні призи, дуже цікаві доповіді!

Організатори: ми втомились при підготовці, але все вийшло добре!

Члени журі: дуже цікаві проекти та ідеї, неочікувано гарний рівень проектів, високий рівень знання англійської серед студентів!

Викладачі: надзвичайний досвід для студентів, захід продемонстрував потенціал українських студентів, чудова мотивація для учасників і їхніх друзів, яким вони донесуть інформацію, дуже гарна організація та робота волонтерів.

Спікери: чудова вдячна аудиторія слухачів, гарні дискусії, добре, що студенти мають можливість розвивати власні ідеї .

Підсумок: The Wow! Конкурс вдався, захід проведено на високому рівні, всім сподобалось!

 

А тепер коротенько про саму подію - фінал IT-Eureka! Ukraine

Головними на святі були команди фіналісти конкурсу. Проте, найцікавішим на події виявилось не нагородження переможців, а надзвичайно цікаві доповіді, неформальне спілкування між учасниками, доповідачами, викладачами і організаторами та панельна дискусія із запрошеними спікерами. Перед початком доповідей організатори  попередили студентів, що на заході потрібно слухати доповідачів, а не займатися власними справами, бо порушники будуть видалені з із залу (сподіваюсь жартуючи J), проте попередження явно було марним. Доповіді були настільки цікаві, що всі присутні просто забули про власні справи – слухали, задавали питання, обговорювали.

Всі доповіді були надзвичайно цікаві та дуже різнопланові:

  • Learning and Doing. How to build your development way of life. Перша доповідь зразу внесла нотку неформальності й неординарності, та дозволила розслабитись тим студентам, які почували себе трішки напружено через велику кількість присутніх поруч викладачів та переживали за власні презентації. Євген Яковлєв (Project Manager в компанії Sigma Software, Одеса). Доповідь побудована в режимі діалогу, причому кожен учасник діалогу, отримував брендовану шоколадку Sigma: задав питання - Євген кидає шоколадку, підняв руку – отримав шоколадку, відповів на питання – знов полетіла шоколадка! Такий перформанс викликав сміх і пожвавлення в аудиторії і повністю зруйнував бар’єри!
  • Fly Elephant: історія запуску. Дмитро Сподарець (SEO FlyElepant) поділився власним досвідом у розвитку стартапу, історією запуску і розвитку від ідеї до впровадження.
  • Наднові. Від світанку до..? Наталія Максименко (Lead expert of Expertise Center of soft skills, Luxoft) розповідала про принципи створення, етапи формування і розвитку команд, способи подолання труднощів у спілкуванні між партнерами по команді, ділилася кращими практиками.
  • Як залучити аудиторію без рекламного бюджету. Кирило Соляр (SEO Sponge Digital&Design) на прикладі сервісу проведення фотоконкурсів Looks.FM розповідав про власний досвід у залученні широкої аудиторії та поширенні інформації про продукт без залучення коштів на рекламу. Як використати правдиві, проте інтригуючі повідомлення для реклами і піару.
  • Уроки Джина: будуємо 1001-ий рекрутинговий сервіс. Макс Іщенко (співзасновник DOU.UA. SEO djinni.co) розказав про досвід побудови бізнесу в галузі рекрутингу, способи монетизації, впровадження і відкочування новинок, моніторинг ефективності покращень.
  • Чи мають програмісти майбутнє в новій енергетиці. Роман Зінченко (SEO Greencebator, TEDxKiyv organizer) надзвичайно цікаво виклав матеріал про необхідність створення речей, в які не вірять сучасні спеціалісти в традиційних галузях. Кращі світові практики в галузі нової енергетики, впровадження відновлювальної енергетики, розумних машин, розподілу споживання та багато іншого. Доповідь була надзвичайно цікавою, а Роман Зінченко настільки гарний доповідач, що аудиторія просто не хотіла його відпускати! Організаторам, навіть, довелось трішки змінити графік проведення заходу, щоб дати можливість розширити виступ.
  • 10 помилок, через які ми пройшли, будуючи успішний бізнес. Петро Бондаревський (SEO @Coppertino, Managing partner Internet Investments Group). Доповідач звернув увагу присутніх на основні помилки, які роблять люди, що розвивають власні стартапи. Радив власні практики подолання труднощів для побудови успішного проекту світового рівня.
  • Not War! Make Borsch! Andreas Flodström (SEO Beetroot) власний досвід створення компанії в Україні громадянином Швеції, труднощі і переваги, становлення і побудова.