Ви є тут

Garage48 у Львові та візит Рагнара Сааса

Нещодавно у Львові вперше відбувся хакатон Garage48. Garage48 (G48) – це міжнародний захід, розрахований на 48 годин у вихідні дні, відведені учасникам для того, щоб вони могли презентувати свої бізнес-ідеї, отримати експертну думку менторів та почути відгук інвесторів, сформувати команду – і в результаті представити прототип свого проекту.

Двома тижнями раніше за ініціативи директора Lviv Startup Depot Максима Лисака зі студентами Національного університету “Львівська політехніка” зустрівся Рагнар Саас, засновник навчального табору для стартапів Garage48 у своїй батьківщині – Естонії.

У рамках Garage48 Рагнар організував більше 20 хакатонів у ряді країн, зокрема у Східній Європі, сприяючи розвиткові стартапів і підприємництва. За допомогою хакатонів вже більш 10 стартапів були створені та успішно залучили кошти або розвивають популярні продукти.

Рагнар Саас прочитав студентам лекцію на тему "Як створити успішний Інтернет-стартап для світового ринку у Східній Європі".

Рагнара привело в Україну бажання допомагати молодим командам зростати і ставати успішними підприємцями. Він розповів, що варто і не варто робити, аби стартап став успішним, поділився рецептами, як протидіяти крадіжці стартап-ідеї і порадив серед численних книг, присвячених стартапам, ті три, які варто почитати кожному підприємцю-початківцю. Емоційна промова Рагнара породила ряд запитань і розбудила творчу активність студентів.