Ви є тут

Як знайти роботу випускникам університетів?

Журналісти 5-го каналу підготували в програмі "Фабрика ідей" передачу про проблему працевлаштування випускників університетів (http://www.youtube.com/watch?v=EaT71fd31yY&feature=youtu.be). Цікавим є те, що поряд із панівною думкою про складність працевлаштування  подано ряд інших прикладів власне успішного вирішення зайнятості.  Успішні приклади журналісти побачили в галузі ІТ. Саме в цій галузі спостерігається великий розвиток та нестача кваліфікованих працівників. Із взятих інтерв'ю в експертів в галузі ІТ (зокрема також і в координатора в Україні Темпус проекту "Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів" та координатора відділу практики центру "Кар'єра" при університеті ХНУРЕ Тетяни Шатовської ) стає ясно, що саме ІТ галузь в Україні має стабільні тенденції розвитку.
В передачі показано успішна співпраця університету ХНУРЕ із ІТ компаніями щодо підготовки студентів до рівня фахівців під час їх навчання, що дозволяє збільшити кількість працевлаштованих студентів. Викладачами університету було запроваджено факультативні заняття, що дозволяють студентам безплатно освоювати сучасні технології поряд із базовими, які вони вивчають в межах університетської програми.
Наступним кроком при підвищенні рівня підготовки молодого фахівця є впровадження нових програм з метою зміни форми мислення студентів і направлення основного їх творчого та підприємницького потенціалів на створення власних програмних продуктів та ІТ компаній. Ця діяльність проводиться на всеукраїнському рівні і межах міжнародного Темпус проекту "Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів" де на основі досвіду провідних Українських та Європейських університетів буде розроблено стандарт освіти магістрів в галузі ІТ. За словами експерта в ІТ Віктора Каука, директора інноваційного центру Мікрософт та учасником згаданого Темпус проекту: "Новим мисленням студента має стати те, що успішний фахівець  є лідером, який може створити власний бізнес, а не тільки гарним спеціалістом із високооплачуваним місцем праці."