Ви є тут

Травнева нарада партнерів проекту NEFESIE

З 13 по 15 травня 2013 року в м. Коімбра (Португалія) відбулась планова нарада за проектом. Нараду приймав в себе партнер проекту – Інститут Педро Нуніша.

Перший день було відведено на аналіз поточного стану робіт за проектом в цілому та за окремими пакетами робіт. Основна увага була сконцентрована на результатах щойно завершеного пакету робіт WP2, який було присвячено аналізу інноваційного та підприємницького потенціалу українських університетів. Під час виконання робіт пакету було проаналізовано стан інноваційної та підприємницької підготовки у всіх вишах України, проведено опитування студентів університетів-партнерів щодо їх бажань і прагнень в підприємницькому напрямі, проаналізовано успішні приклади співпраці університетів і компаній, а також проведено консультації з представниками Tempus-проектів схожої тематики.

Другий день наради розпочався з обговорення ідей, які можуть стати основоположними під час виконання робіт пакету WP3, присвяченого розробці рекомендацій щодо забезпечення роботи та підтримки трикутника знань на національному рівні. Після цього представники компаній-партнерів проект презентували своє бачення потенціалу проекту і результатів, які він може принести студентам, вишам, компаніям, а також економіці України. День завершився екскурсією до інноваційного інкубатору Інституту Педро Нуніша і спілкуванню з представниками компаній, які зараз «вирощуються» в ньому.

Останній день  наради було віддано плануванню робіт наступного року. Для всіх планованих робіт учасники визначили, що буде зроблено, навіщо, коли, для кого, а також зясували, що саме потрібно для успішного виконання робіт. День завершився організованою хазяїнами наради екскурсією до найстарішого університету Португалії – Університету Коімбри з відвідуванням його головної скарбниці – бібліотеки, а також університетської каплиці та актового залу.

Нарада проходила в дружній атмосфері. Всі учасники працювали продуктивно та намагалися знайти найкращі та найпродуктивніші рішення.