Ви є тут

Представлення на національному рівні комплексного підходу до формування інноваційного середовища у ВНЗ України

В Київському національному торговельно-економічному університеті 20.03.2014 відбувся VІІ Міжнародний бізнес-форум «Проблеми та перспективи розвитку інноваційної діяльності в Україні»

В цій зустрічі активно приймали участь партнери консорціуму Темпус проекту NEFESIE "Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів" Ревенчук Ілона (Харків), Мартинюк Олександр (Одеса).

Метою зустрічі є консолідація інтелектуальних ресурсів для прискорення інноваційного розвитку України на засадах партнерства і співробітництва між підприємцями, інвесторами, владою, науковцями та освітянами.

Обговорення проводилося за такими напрямами:

  • Тенденції розвитку інноваційної інфраструктури в Україні;
  • Проблеми організаційного, правового та фінансового забезпечення інноваційної діяльності підприємств;
  • Міжнародний науково-технічний обмін та інноваційне співробітництво;
  • Пріоритети та інструменти розвитку інноваційного потенціалу підприємств;
  • Інноваційний розвиток торговельної діяльності;
  • Бізнес-планування  та комерціалізація інноваційних проектів;
  • Захист об’єктів інтелектуальної власності.

У рамках проекту команда проекту NEFESIE, представила:

  • методики з удосконалення національних стандартів та моделей студентської інноваційної та підприємницької діяльності у ВНЗ;
  • рекомендації по стандартам і моделям для ВНЗ, які займаються інноваційною діяльність спільно з компаніями в галузі IT;
  • рекомендації щодо удосконалення національного законодавства, що стосується створення, організації та оцінки діяльності студентських стартапів у галузі IT.

На зустрічі були представники з: Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, Київського національного торговельно-економічний університету, Інституту економіки і прогнозування НАН України, Академії технологічних наук України, Української асоціації бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів, Білоруського державного економічного університету, Молдавської Економічної Академії.

Контакти:

Генеральний̆ менеджер проекту: доктор Аріаніт Курті, доцент Ліннеус Університету, е-mail: arianit.kurti@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 83 75.

Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646.

Інтернет посилання щодо проекту:

Офіційний сайт проекту                  http://tempus.nung.edu.ua

Проект в соціальних мережах       https://www.facebook.com/nefesie

Додатково:

До консорціуму проекту входять: Ліннеус університет, Харківський національний університет радіоелектроніки, Одеський національний політехнічний університет, Національний університет "Львівська політехніка", Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Вінницький Національний Технічний Університет, Інститут ім. Педро Нунс, Sigma Україна, університет м. Дублін, університет Оксфор Брукс, ІKEA, Міністерство освіти і науки України, КБ "Южноє"

Основні відомості

Теmpus є програмою Європейського Союзу, яка підтримує модернізацію вищої освіти в країнах-партнерах Східної Європи, Центральної Азії, Західних Балкан та Середземномор'я головним чином у рамках проектів співпраці університетів.