Ви є тут

Генеральний директор “Майкрософт Україна” прочитав у НУ “Львівська політехніка” лекцію на тему “ІТ-інновації”

Генеральний директор “Майкрософт Україна” Дмитро Шимків, один з найкращих топ-менеджерів України за даними фінансово-економічного видання “Інвест-газета”, прочитав студентам лекцію, присвячену інноваціям в ІТ. Подія ця відбулася в рамках проекту “П’ята пара” львівського локального осередку Міжнародної студентської організації BEST 11 квітня 2014 р. у стінах НУ “Львівська політехніка”, добре знайомих Дмитрові Анатолійовичу, адже він і сам випускник цього вишу.

В інноваційній діяльності важливо не боятися діяти, втілювати свої задуми. Дмитро Шимків знає: “треба ставити мету і навіть коли всі навколо кажуть, що її досягти неможливо, це неправда, якщо хочете – досягнете”. Сам Дмитро Анатолійович йти до мети не боявся ніколи. Так, наприклад, працюючи перекладачем у бізнес-інкубаторі “Львівської політехніки”, він побував у США і захопився ідеєю зробити в Політехніці свій інтернет (який в Україні у ті часи був у початкових стадіях розвитку) за тими ж принципами, що й у Масачусетському технологічному інституті. Знайшов однодумців і разом з ними взявся за справу, не шкодуючи зусиль. Бурили стіни, прокладали кабелі, прописували стандарти, створювали сервери ночами і у вихідні – так зароджувався Інтернет у Політехніці.

Не боїться Дмитро Шимків і отримувати від життя уроки. Звідси і його багатий подіями життєвий шлях. Усього через три роки після закінчення вишу він спільно з товаришем заснував компанію Alfa team, пізніше став генеральним директором міжнародного розробника рішень у сфері продуктивності RedPrairie Eastern Europe, згодом очолив відділ продажів компанії “Майкрософт Україна”, а тоді став її генеральним директором.

Найбільшою цінністю Дмитро Шимків вважає людей – команда однодумців творить бізнес. Ієрархічних “ярликів” він не сприймає і навіть в офісі не має власного столу.

Серед особливо перспективних напрямів розвитку сучасних технологій називає мобільність, соціальні мережі, хмарні обчислення та великі дані. Вони лежать в основі краудсорсингу і краудфандингу, 3D-принтингу, штучного інтелекту, робототехніки, біоінженерії – реальності майбутнього.

Джерело: Студентський тижневик "Аудиторія"