Ви є тут

Міжнародне співробітництво підвищує рівень підприємництва та сприяє розвитку бізнес-інновацій в Україні

Проект Темпус сприяє IT інноваціям та розвитку підприємницької діяльності в Україні. Серед партнерів програми університет Ліннеус (Швеція), компанії «Сігма», «IKEA AB», Міністерство освіти і науки України, Дублінський університет (Ірландія), Оксфорд Брукс університет (Великобританія), Педро Нунс інститут (Португалія) та п'ять українських вищих навчальних закладів.

Проект «Національна освітня інфраструктура удосконалення інноваційної та підприємницької діяльності ІТ студентів» (NEFESIE) спрямований на створення міцного співробітництва між академічними ІТ програмами, науково-дослідної діяльності та бізнес-інновацій в Україні. Програма діє з жовтня 2012 року і завершиться у жовтні 2015 року. На втілення проекту Єврокомісія виділила 1 млн євро. Програма NEFESIE координується університетом Ліннеус (м. Векше, Швеція). Координація в Україні забезпечується Харківським національним університетом радіоелектроніки.

«Головна мета проекту полягає в забезпеченні взаємодії між університетами, дослідницькими інститутами та бізнесом. Для досягнення мети ми створили так званий трикутник «знання-наука-інновації». Ця структура орієнтована на студента та базується на інноваційній діяльності та підприємництві",— говорить Aріаніт Курті, координатор проекту та доцент кафедри медіа-технологій університету Ліннеус.

На даному етапі програми групи студентів з університету Ліннеус (Швеція) та Харківського національного університету радіоелектроніки (Україна) розпочали спільний проект із шведською компанією «IKEA AB», що триватиме до травня 2014 року. Студенти беруть участь в проектах «IKEA AB» зі створення системи для обробки та моніторингу замовлень. Шведська сторона відповідає за збір вимог, в той час як українська команда створює прототип серверної частини і інтерфейсу користувача для майбутньої системи.

Компанія «Сігма» надає допомогу технічного менторства студентам як у Швеції, так і в Україні. Студенти матимуть змогу представити свої інноваційні ідеї

у фіналі конкурсу, що відбудеться в травні 2015 року в Україні.

"Експерти компанії «Сігма» братимуть участь в цьому проекті у якості менторів, допомагаючи студентам налагодити ефективну роботу та процеси розробки системи", — говорить Ніклас Малмрос, генеральний директор компанії «Sigma Technology Solutions». — "Ми розглядаємо цей проект як чудову можливість для подальшого розширення нашого партнерства зі шведськими та українськими університетами та ІТ бізнесом».

" Темпус проект сприяє багатосторонньому партнерству між вузами та країнами-партнерами. Співпраця вигідна для всіх залучених сторін: студенти набувають свого першого професійного досвіду, університети підвищують якість підготовки випускників, ІТ компанії отримують можливість зустріти талановитих студентів", — каже Валерій Красовський, генеральний директор компанії «Сігма Україна». — «Інновації в освіті та розвиток співробітництва з партнерами з ЄС особливо важливі для України, що відроджується після економічної та політичної криз».

"Встановлення міцної освітньої бази і стимулювання участі бізнесу в розвитку студентських інновацій — це те, над чим працює Темпус проект",— говорить Ден Олофссон, засновник і власник компанії «Sigma Group». — " Цей рік не простий для України. Ми раді, що у нас є можливість розвивати наші відносини, висвітлюючи переваги, що може принести інтеграція до Європи. Це крок до побудови спільного майбутнього з Україною".

  • Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться:

Прес-центр, електронна адреса: info@sigmaukraine.com

Про компанію «Сігма»

Протягом багатьох років компанія «Сігма» надає високоякісні послуги в області інформаційних технологій. Компанія працює у 8 країнах світу, штаб-квартира «Сігма» розташована в Швеції. Більше 1600 висококваліфікованих фахівців надають послуги в різних індустріях і галузях. В Україні компанія представлена з 2006 року, в даний час об'єднуючи 444 професіонала. Більш детальна інформація доступна на сайті www.sigmaukraine.com