Ви є тут

Львівська політехніка продовжує розбудову локальної екосистеми

Львівська політехніка продовжує розбудову локальної екосистеми в рамках трикутника "Університет–Студент–Компанія". Так, 16 травня 2015 в рамках проведення XI міжнародної конференції ICTERI 2015 (http://www.icteri.org/icteri-2015) Львівська політехніка в продовження співпраці з львівським офісом компанії DataArt організувала проведення компанією секції IT-talks, присвяченої активізації інноваційної діяльності ІТ студентів.
Конференція ICTERI – щорічна подія в світі освіти України. Дослідники та практики, зацікавлені в технологічних досягненнях та бізнес-додатках, обговорювали та дискутували, а DataArt нагородив авторів кращих питань.
В рамках секції IT-talks Костянтин Полосухін (QA Lead, DataArt Львів) поділився зі студентами своїм професійним досвідом та розказав учасникам про базові принципи побудови кар'єри в ІТ в своїй доповіді "Як життєвий досвід допомагає у вашій ІТ кар'єрі?". Під час доповіді виникла цікава дискусія між викладачами різних українських університетів, студентами та представниками компанії DataArt стосовно поєднання роботи та навчання, якості підготовки ІТ фахівців в технічних вишах та практичних навичок, якими володіють випускники ІТ напрямів підготовки. Відбувся взаємокорисний обмін досвідом щодо організації побудови трикутника "університет–студент–компанія" в різних вишах України.
Другий доповідач Елліна Азадова (Senior QA Engineer, DataArt Херсон) в своїй доповіді "Початок кар'єри в QA" детально зупинилась на кар'єрі тестувальника і зробила детальний огляд від пошуку вакансії і написання резюме до успішного проходження стажування в компанії та початку роботи. Студентській аудиторії був дуже цікавим і корисним розгляд найбільш поширених помилок як кандидатів, які пишуть резюме та готуються до співбесіди, так і практикантів, які вже успішно подолали етап співбесід та проходять стажування в ІТ компанії.